HTML

Rivalló

(Élmény)beszámoló vendéglátóhelyekről és szállásokról.

Friss topikok

  • Jubilee: A kedves-italozós-kávézós-falatozós helyek nevében szeretnénk mi is feliratkozni a "Meglátogatandó... (2010.09.13. 17:11) Ajánlott:Barbár Café

Linkblog

2010.10.11. 09:48 kékgyűrűs polip

Ajánlott: Stex Ház

A többszintes vendéglő-koktélozó-játékterem a metróval és villamossal egyaránt jól megközelíthető József Körúton található. A hely hétköznap már reggel 8 órától fogad vendégeket, ám ha az esti órákban szeretnénk jönni, erősen ajánlott asztalt foglalni, amit legutóbbi látogatásom is csak megerősített: próba-szerencse alapon beestünk este fél kilenc körül, és első körben még egy szabad hely sem volt (pedig több pincérnél is próbálkoztunk, hátha:), de 10 perccel később mégiscsak megkaptuk az egyik egyébként foglalt jelzéssel ellátott asztalt.

 Örömmel tapasztaltuk, hogy a 30%-os koktélakció (minden koktélra!) még mindig érvényes ha 18 óra után italozunk, és ez - például a Morrison's-szal ellentétben -  még a megkérdőjelezhető minőséggel és a trehány elkészítéssel sem magyarázható.

Pár hónapja már kipróbáltuk az étlapot is, most sem hagyjuk ki. Első körben jéghideg nektarinkrémlevest kérek mandulahabbal. A csésze tíz perc múlva érkezik is, egy inkább fagylaltgombócnak tűnő hozzávalóval a közepén. Szerencsére a leves elnevezésétől eltérően éppen kellemes hőmérsékletű, a hozzáadott mandulahab pedig könnyű, nem túl édes, remekül ellensúlyozza a nektarin fanyar ízét. Egyetlen hibája, hogy sajnos hamar elfogy.

A főételek közül aszalt gyümölcsökkel,mozzarellával töltött rántott pulykamellet  és vörösboros marhapörköltet rendelünk tarhonyával. A pulykát gusztusosan szervírozzák , első látásra kicsit kevésnek tűnik, de idővel megbizonyosodom róla, hogy teljesen jóllakik tőle az ember. A hús puha, csak egy-két helyen vannak rágósabb darabok, de ez még belefér. A marhapörkölt viszont fantasztikus: hatalmas tálon omlós, szájban olvadó marhahúsdarabok, szép adag köret mellé- egyedül a tarhonya közepére díszítésként helyezett salátalevelet nem értem, szerintem abszolút nem illik oda, de betudom annak, hogy a szakács fel akarta dobni valamivel a tányért. Az étlap kifejezetten jó árakkal dolgozna, ha a köreteken nem akarnák behozni a főételek árát:a pulykamell 1490 Ft volt önmagában, a burgonyapürével viszont 2000 alatt nem ússzuk meg, így egy átlagos főétel árával kell számolnunk. A másik fogás viszont mindent egybevéve is csak 1590 Ft, ami nagyon alacsony ár, főleg ilyen jó minőségért cserébe.

A napi ajánlatok közül kacérkodtam még a két desszerttel is ( házi szilvatorta puncsmártásban és szőlős-mascarponés piskóta), de sajnos bármilyen optimistán álltam hozzá a vacsorához,ezeknek már nem jutott hely. Legközelebb biztos megkóstolom.:)

 

Kiszolgálás: 5/5 (gyors, pontos)

Kínálat: (az étlapon húsfajtánként 3-4 főétel van, de hozzászámítva, hogy reggelizőhely és van napi ebédkínálat is, emellett grillezett húsok, specialitások,stb:):4/5

Minőség:4/5

Ár/érték:4/5

 

Honlap

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://szemtelenpolipszemek.blog.hu/api/trackback/id/tr682362164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása