HTML

Rivalló

(Élmény)beszámoló vendéglátóhelyekről és szállásokról.

Friss topikok

  • Jubilee: A kedves-italozós-kávézós-falatozós helyek nevében szeretnénk mi is feliratkozni a "Meglátogatandó... (2010.09.13. 17:11) Ajánlott:Barbár Café

Linkblog

2010.12.09. 11:59 kékgyűrűs polip

Ajánlott: Olíva Étterem és Pizzéria

Többek között az EXIT magazin ajánlására látogattunk el a  Deák tér és a Nyugati közötti szűk utcában megbúvó étterembe, mely kívülről nem kifejezetten hívogató, sőt, valószínűleg eszembe se jutna beülni. Az étterembelső azonban bőven kárpótol minket: először is kellően tágas (plusz emelet is van) ,az ablakok mellett illetve a lenti rész hátuljában végig üres borospalackok sorakoznak, ami a bőséges választékot sugallja nekünk.

Tekintettel arra, hogy ez egy olasz hely, így a paradicsomlevesről alkotott menzás-levesporos vonaltól elszakadni kívánok, és adok egy esélyt egy eredeti olasz versenyzőnek. Már a tálalás meggyőz róla, hogy jól választottam: frissen lereszelt parmezán érkezik egy külön kis porcukortartóban, látványra és ízre is jól megkülönböztethető a boltban kapható silány változatoktól. Az adag is megfelelő, kifejezetten megtelít a végére.

Második fogásként valami különlegesebb húst szerettem volna megkóstolni, így roston sült szezámmagos jércemellet rendeltem roquefortos diómártással és ananászos jázminrizzsel. A vaskos hússzelet ízletes, bár talán egy kicsit szárazabb a kelleténél, a mellé adott mártás dizájnos kiöntőben érkezik, diódarabokkal. Ami pedig a köretet illeti, az unalmas rizst jól feldobják a beledolgozott ananászdarabkák, és összességében is jól illik a diós mártáshoz.

A desszertfronton a kevesebb-több elve érvényesül: a háromból az epres tiramisut próbálom ki,ami nem a megszokott süteményt jelenti. Az eper öntetként és a tésztában is jelen van, inkább habos krémes állagú. Finom, bár nem ezt vártuk.

Összességében a hely hangulatos, a kiszolgálás picit távolságtartó, de az ételek  hozzák azt a színvonalat, amit reméltünk.

(Kép: a honlapról)

 

Kiszolgálás:4/5 (egy picit lehetnének közvetlenebbek)

Kínálat:5/5 (izgalmas és elegendő)

Minőség:5/5

Ár/érték: 5/5 ( levesek 700 Ft, főételek 2000 Ft körül)

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://szemtelenpolipszemek.blog.hu/api/trackback/id/tr522504097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása