HTML

Rivalló

(Élmény)beszámoló vendéglátóhelyekről és szállásokról.

Friss topikok

  • Jubilee: A kedves-italozós-kávézós-falatozós helyek nevében szeretnénk mi is feliratkozni a "Meglátogatandó... (2010.09.13. 17:11) Ajánlott:Barbár Café

Linkblog

2010.09.08. 15:47 kékgyűrűs polip

Ajánlott:Barbár Café

Az ötödik kerület kellemesen csendes részében, a Papnövelde utcában találtam rá jópár hónappal ezelőtt erre a barátságos kávézóra. Elsőre szűkösnek tűnik, de aztán az emeletre felbattyogva felülírják a látottak az első benyomást:épp ideális méretű belső tér, hátul a jobb teaházaktól megszokott szeparált párnán csücsülős-alacsony asztalos "szentély". A személyzet nagyon kedves, néhány alkalom után már emlékeznek az emberre, ami sajnos azzal is magyarázható, hogy még csúcsidőben is csaklegfeljebb pár vendég van. Ennek okát kereshetném a nemrég felcsapott árakban, de az igazság az, hogy előtte is szinte egyedüli vendég voltam ott. Pedig a hely kellemes, a kiszolgálás barátságos, a kínálat pedig még a kicsit túlzó árak ellenére is megér egy próbát:, sőt többet is. Aki a kávét csupán gyorsan, hatása miatt issza, az biztosan megtalálja új kedvencét a  14-féle espresso közül, ahogy az ízesített tejeskávé-fanoknak is bőséges választékot nyújt a hely, nem leragadva a "kötelező" vaníliás-fahéjas-mandulás triónál (erősen ajánlom a makadámdiósat). Egyébként a teljes itallap buzgó keresésre sarkall: vannak itt frappék, desszertkávék, natúr és ízesített forró csokik, nyáron sokféle limonádé,és ami nagyon szimpatikus, hogy a repertoárba bekerültek az alkoholos italok is, igaz, az itallap figyelmeztetése szerint csak munkaidő után szolgálják fel őket. A bor-sör-rövid-koktél soron kívül még  klasszikus fröccsöket is kóstolhatunk, bár a Krúdy-verzió (9 dl fehérbor, 1 dl szóda) első olvasásra kicsit meredeknek tűnik.

Ha sikerült kiválasztani, mit iszunk -  ami szerintem a meggyőző választék miatt igencsak nehéz dolog - érdemes átnéznünk a süteményeket is, melyek közül a napközis piskóta remekel: a klasszikus iskolai menzáról megmaradt édességet kicsit felturbózták, így egy csokikrémmel töltött,sűrű öntetben lubickoló, friss és könnyed piskótát szolgálnak fel, melyről a kehely aljára érve bizonyosodunk meg, hogy óriási adag, így szinte nem is marad hely a vacsorának.

Kiszolgálás:5/5

Kínálat:5/5

Minőség:5/5

Ár/érték:3/5

 

Barbár

1 komment

Címkék: ajánló kávézó


A bejegyzés trackback címe:

https://szemtelenpolipszemek.blog.hu/api/trackback/id/tr452280569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jubilee · http://www.cafejubilee.hu 2010.09.13. 17:11:17

A kedves-italozós-kávézós-falatozós helyek nevében szeretnénk mi is feliratkozni a "Meglátogatandók" című listára! :D
süti beállítások módosítása