HTML

Rivalló

(Élmény)beszámoló vendéglátóhelyekről és szállásokról.

Friss topikok

  • Jubilee: A kedves-italozós-kávézós-falatozós helyek nevében szeretnénk mi is feliratkozni a "Meglátogatandó... (2010.09.13. 17:11) Ajánlott:Barbár Café

Linkblog

2010.09.27. 10:01 kékgyűrűs polip

Ajánlott: Vörös Oroszlán Teaház

A hétvégén nosztalgiázni támadt kedvem, így felkerestem egyik régi kedvenc teázómat a Jókai téren. Ami megmaradt emlékeimben, az a széles kínálat, a finom cookie-k és muffinok, valamint a bekucorgós részek nyugodt hangulata. Ahogy odasétáltam a teázóhoz, rögtön feltűnt az első változás (nem tudom, mennyire újítás a dolog, legalább 2-3 éve nem jártam ott): A földszinti boltrész előtt a szabadban kiraktak néhány kanapét és széket, amolyan miniteraszt illuzionálva. Kedves ötlet, bár elég szűkös a hely, az utca pedig nem túl tiszta, nem is biztos, hogy szívesen elfogyasztanám ott a teámat.

Beljebb haladva, a lépcső után az emeletre érkezünk, ami tulajdonképpen maga a teázó. A külső részen az asztalok, a berendezés és a díszek megmaradtak, viszont a kis könyveszugot átalakították egy újabb szeparált-bekucorgós résszé, függönnyel eltakarva. Ez azért is jó döntés volt, mert anno nehezen lehetett elférni a szűk folyosón, így akik a benti részre pályáztak, tömött sorokban tudtak csak várakozni, amíg nem szabadult fel kellő számú hely.

Szokásomtól eltérően kint foglaltam helyet, bent egy nagyobb társaság volt. Meglepő volt, hogy szombat este 6 tájban szinte üres volt a kinti rész, holott régebben is jó esetben tudtunk csak azonnal megcsípni egy asztalt. Ennek még örülök is, de sajnos a kihaltság (persze erre egyetlen látogatásból nem feltétlenül jogos következtetni, de mégiscsak csúcsidő volt) a kínálatra is rányomta bélyegét: jóval kevesebb a tea (kivették a kínálatból például a kimba flipet is:( ), és eltűntek a megszokott teaházas majszolgatnivalók is. Helyettük a Princess pékség elősütött tortaszeleteiből válogathatunk, ami  szerintem a maga mű-ízével  a legcsekélyebb mértékben sem passzol a válogatott, különleges ízvilágú teákhoz. Az árakat azóta még feljebb emelték, egy tea átlagban 600-800 forintba kerül, és ehhez jön még opcionálisan a méz (130 Ft) és a gyümölcsdarabok (120 Ft).

Az itallap eme változásai elég sokat nyomnak a latban, azonban úgy tűnik, a minőségre és a kedves kiszolgálásra a továbbiakban is számíthatunk, így máskor is szívesen fogom találkozóhelyül választani, még ha nem is olyan sűrűn is.

 

 

Kiszolgálás:3/5 (a kevés vendég ellenére is beletelt vagy negyedórába, míg észrevette fizetési szándékunkat a fiatal hölgy)

Kínálat:3/5 (tisztességes választék így is van, de az eredeti állapotokhoz képest nagyon visszafogott)

Minőség:5/5

Ár/érték:4/5 (drága, de a minőségért megéri)

 

Kép és honlap :Vörös Oroszlán

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://szemtelenpolipszemek.blog.hu/api/trackback/id/tr812326225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása