HTML

Rivalló

(Élmény)beszámoló vendéglátóhelyekről és szállásokról.

Friss topikok

  • Jubilee: A kedves-italozós-kávézós-falatozós helyek nevében szeretnénk mi is feliratkozni a "Meglátogatandó... (2010.09.13. 17:11) Ajánlott:Barbár Café

Linkblog

2010.10.12. 09:37 kékgyűrűs polip

Ajánlott: Goloka Teaház Gyöngyös

Elég

 

Elég sűrűn megfordulok       Gyöngyösön, és minden alkalommal igyekszem feltérképezni az új helyeket, melyek a válság hatására folyamatosan változnak. Néhány hónappal ezelőtt egy igen kellemes teázó kezdte meg működését a piac mellett, közel a főtérhez, ahova azóta is mindig visszatérek, ha ott járok. Már kívülről is nagyon megnyerő a hely - kovácsoltvas kapu és ablakok, narancssárgás esti kivilágítás - amolyan kis nyugalomsziget. Az emeleti helyiség elrendezése hasonló a budapesti Vörös Oroszlán Jókai téri teázójához: a bejárathoz legközelebb hagyományos asztaloknál ülhetünk le, beljebb pedig két babzsákos részleget találunk. Általában itt mindig ül egy-két társaság, de hely eddig még mindig akadt, bármikor érkeztünk is. A nyitvatartás egyébként szokatlanul rugalmas (és értelmes): pénteken és szombaton éjfélig teázhatunk, a hét többi napján is este tízig látnak minket szívesen. A kellemes meditálós zene és a dísztárgyak is hagyományos indiai hangulatot árasztanak, melyet csak erősít a pultnál kapható kis "bazár": különböző fajtájú és márkájú füstölő,illóolaj és masszázsolaj közül válogathatunk, valamint ékszerek is kaphatóak.

A Goloka is egy "felvilágosult" hely: a teák és kávék mellett koktélokkal és sörökkel is olthatjuk szomjunkat, igaz, az előbbi kategóriában csak Gössert tartanak. A teákkal kapcsolatban sajnos mindig sikerül azt kiválasztani, amelyik éppen elfogyott, így az izgalmasan buja Gyümölcs Szextett  (szőlő, csipkebogyó, szeder, alma,hibiszkusz,fekete ribizli,fekete áfonya,cékla és kökény) helyett beérem egy hagyományos Erdei Gyümölccsel,ami viszont nem mutat túl egy otthon is elkészíthető dobozos tea ízén. Azonban egy rossz tapasztalat alapján még nem szabad leírni a helyet, hiszen az ayurvéda-teákat többször is kóstoltuk már, és határozottan pozitív élményt hagyott bennünk. Ízesítőnek akác-,hárs-,gesztenye, és a facebook-hírfolyam szerint már málnanézet is rendelhetünk. Az árak inkább az olcsóbb pesti szintet közelítik: a gyümölcsteákért egységesen 550 Ft-ot fizetünk, a többi féle is nagyjából ennyibe kerül, kivéve a virágzó teákat (960 Ft), de azok 2-3 embernek is elegendőek.

Mint mindig, most sem hagyhatom ki az édességeket: a cantuccini (olasz mártogatós keksz) okozta örömérzetet visszaidézve most Marlenkát kérek, ami 250f-ért nagyon olcsó lenne, de sajnos egy elég csekély kockát kapok ennyiért (az átlagos téglalap alakú édesség nagyjából harmada). Viszont az íze a megszokott, és legalább nem hízlal annyira :).

Kiszolgálás:4/5 (megfelelő tempójú, kedves, kérésre a fiatal hölgy mézet ajánl, bár kissé határozatlanul)

Kínálat:4/5 ( szubjektív megjegyzés, de lehetne több gyümölcstea, egyébként a felhozatal összességében elismerésre méltó, főleg, hogy Gyöngyösről van szó)

Minőség:5/5 (eltekintek az Erdei Gyümölcstől:)

Ár/érték:5/5 (szerintem még a helyieknek is belefér, pestiként meg abszolút kedvező)

 

 Kép: a honlapról

Honlap

Facebook

Szólj hozzá!

Címkék: tea teázó gyöngyös ajánlott


A bejegyzés trackback címe:

https://szemtelenpolipszemek.blog.hu/api/trackback/id/tr542364732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása